Werkmethoden van Yuan Gong

Om iets meer gevoel te krijgen wat Yuan Gong inhoudt, worden hier in het kort de oefeningen omschreven, die aan de orde kunnen komen in de lessen. Alle methoden werken primair vanuit het bewustzijn dat Qi de belangrijkste bouwsteen is in het universum. 


1e Methode: Tian Yuan

Dit is een methode met langzame bewegingen, waarmee je Qi vanuit het universum naar het lichaam te brengt. Je oefent ook in het voeden van de organen. De fysieke bewegingen zijn vrij eenvoudig. De kunst is om de oefeningen in een rustige staat uit te voeren en om te visualiseren dat je de Qi verzamelt en je organen voedt.


2e Methode: Di Yuan

Bij Di Yuan sta je hoofdzakelijk stil te mediteren. Je versterkt hierbij vooral de Qi in de drie Dantians, verzamelplekken van Qi. Het geeft je meer energie, rust en je krijgt een meer heldere geest. Dit laatste geeft vaak inzichten in belangrijke dingen in je leven, je beseft hoe het zit.


3e Methode: Ren Yuan

Ren Yuan is een complete workout waarin je alle spieren, meridianen en organen stimuleert en voedt met nieuwe Qi. Het is een serie van 17 oefeningen die 3/4 uur tot 1 uur duren. Het maakt je vitaler, rustiger en stabieler. 


4e Methode: Xia Yuan

Met Xia Yuan verbeter je de functies van alle organen. Via visualisaties, geluid en mudra's stimuleer je de gezonde werking van de organen. Xia Yuan ondersteunt hierdoor heel goed het herstel van de vitaliteit, als die door bijvoorbeeld ziekte is verminderd.


Yi Qi technieken

Deze werkvorm ondersteunt specifiek fysiek of geestelijk herstel. Het wordt zowel individueel toegepast als in een groep. 


Tong Yuan

Yuan Gong stimuleert de hartskwaliteiten: vertrouwen, openheid, liefde en conjing(eerbied, respect). Deze kwaliteiten vormen een soort bron van leven. Deze meditaties zijn geleide fantasieen en laten deze bronnen meer  stromen. 


Methoden in beeld, audio's en video's

Op de site van Ren Xue international kun je hier een demonstratie op video zien van de 1e 4 methoden. Daaronder zie je ook een lijst van audio's en video's die je kunt kopen.